a&ö - over n' out.

ö och lite t

JKIBMM - Januari.

Januari
har, som så ofta, varit en händelserik månad. Redaktionen passar på att fira januari månads slut, och februaris början, med att fasta mellan 19.17 - 19.34. Vi uppmanar er att också göra det. Vi vill också passa på att dela med oss av de dokument redaktionen fått tagit del av, en del exklusiva, en del artiklar publicerade för allmänheten. Vi presenterar de fem mest intressanta händelser som har ägt rum i januari. Vi hoppas att ni inte kan bryr er mindre än vad vi gjorde.



1. 13-åring befann sig på ramp utanför Fliesbergs butikslokal

Här kan ni läsa om 13-åringen som befann sig på en ramp utanför Fliesbergs butikslokal. Personen i fråga, bosatt i Skellefteå, bads att gå därifrån. Ungdomen lydde order, men blev dock polisanmäld.

http://www.folkbladet.nu/?p=132968

Redaktionen uppmanar alla bosatta i Skellefteå att hålla sig undan från ramper utanför butikslokaler, ni kan bli polisanmälda. I våra norra delar av landet ses det som ett grovt brott att befinna sig på ramper, speciellt om du är 13 år. Redaktionen gjorde, i samband med händelsen, en undersökning om vad den mest utsatta åldern gällande polisanmälningar av befinnelse på ramper ligger. Resultatet lydde: 13 år. Därför kanske det inte var en sådan hög-oddsare att den lille räven åkte på en polisanmälning.



2. Kallt för målvakterna i Snöbollen

Läs allt om hur Mathias Damrén och hans lagkamrater frös när de spelade fotboll. Mathias säger i en intervju, att han inte hade mycket att göra och mest bara stod still. Hässelby, klubben som Mathias representerar, vann sin match mot Åkersberga med 5 - 0. Ett längre utdrag av artikeln finner ni nedan.

http://www.expressen.se/sport/sanktan/1.1438559/kallt-for-malvakterna-i-snobollen

Om ni har läst artikeln är ni med all sannolikhet medveten om att Mathias var osäker efter tuneringen om han skulle bli sjuk eller inte. Redaktionen har förgäves sökt Mathias för en uppdatering om hans tillstånd. Vi tippar dock på att Mathias mår relativt bra. Kanske lite snuvig. Redaktionen har skickat kort & blommor till Mathias. Krya på dig Mathias!

Mathias















Mathias.                                                                              



3. Henry har blivit pappa

Ödlan Henry, 111, har blivit pappa. 111 bast, pappa till elvingar. Henry har haft en stökig bakgrund. När han var 70 år flyttade han in på Southland Museum. Henry uppträdde dock oartigt. Den 111 år gamla ödlan attackerade då andra ödlor, ända tills hans tumör opererades bort.

http://www.expressen.se/husdjur/1.1445685/henry-111-har-blivit-pappa

Som de antyder i artikeln, är det fart i gubben. Redaktionen vill även ge credit till Henry som lyckades lugna ner sig, men framförallt, pappa till elvingar. Vi gjorde en snabb research i diverse olika arkiv, och fann Lǐ Zhāng. Mannen som är sydkorean, men som lever i byn Troskuf, är pappa till elvingar. Vi kommer senare att publicera repotage om mannen som troligen är ensam i välrden om att vara pappa till elvingar. 

Henry
Henry.



4. Katt hittad strypt i villaområde

Den 12:e Januari hittades en död katt i området runt Zetterlunds väg, som alla bör veta vart det ligger. I samband med veterinärundersökningen upptäcktes en snara runt kattens hals. 

http://vallentunasteget.se/nyheter/1.61952

Redaktionen tycker att antalet döda katter har ökat drastiskt de senaste månaderna. Numera kan vi se avlidna katter lite här och var. I ICA-butiker, liggandes längs vägkanter, uppstickandes från brevlådor, ligga titt som tätt runt lyktstolpar osv osv. I samband med en utgång förra helgen kunde en av redaktionen skåda en avliden katt längs vägkanten. Slumpen lydde att han hade med sig kameran och fick ett kort på katten.

Kattjeffel



5. Fick kontot tömt, ersattes med biljetter.

Förra våren, slutade en kväll mindre trevligt för Jonas Söderberg. Jonas bankkort blev bestulet och dagen efter upptäckte han att det saknades 14 500 kronor. Som ersättning, fick Jonas två biobiljetter av Swedbank.

http://helsingborg.lokaltidningen.se/article/20081218/ARTIKLER/155475796/1085/i

Redaktionen gillar Swedbanks agerande skarpt. En lysande idé att skicka två biobiljetter till Jonas som ersättning. En väldigt omtänksam handling, som fler borde ta efter. Om du har en närmaste vän, mor, kusins lillasyster, bekant eller kanske bara någon random som tappar sitt bankkort, tveka inte! Skicka genast iväg biobiljetter till den som tappat sitt bankkort. 

Förra veckan skedde en incedent som var oerhört olycksam för en av redaktionen. Som allt fler råkar ut för, tappade en av redaktionen sitt bankkort. Redaktionen anser att alla bör ta sig i kragen och skicka ett, två, tre, eller till och med fyra biobiljetter till den i redaktionen som råkade utför detta. 

Adress: Örnsköldsvik
               89133
               Storgatan 16 A




Nästa månad kommer februari månads JKIBMM-nyhter presenteras. Vill du vara före alla dina andra polare att ta del av  de nyheterna som gör att du inte kunde bry dig mindre? 
Skicka sms med texten "JKIBMM" till nummer "89142", alternativt "89133".
Kostnaden blir 3 kronor per sms, som oavkortat går till bloggens verksamhet.




RSS 2.0